top of page

Η Ελλάδα καίγεται και η Ε.Κ.Τ. έχει δέκατα


- Γιατρέ, ποιο είναι το πλάνο Β πριν πας διακοπές;
- Αμέσως τώρα, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μιμου, που θα με αντικαταστήσει, σας αναλύει το ιδιοφυές σχέδιο του, ώστε η ερανική προσπάθεια να πάει ακόμη καλύτερα το διάστημα που θα λείπω. 

Ενώ στην Ελλάδα έσπασαν τα θερμόμετρα από τον καύσωνα και τις πολλές μεγάλες πυρκαγιές, από τις 14 Ιουλίου στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, το ερανικό "θερμόμετρο", σταμάτησε ν ανεβαίνει κολλώντας στις $880,584.


Τουλάχιστον αυτό αφήνουν να φαίνεται στα social media οι άριστοι της Ε.Κ.Τ. μέχρι και σήμερα.


Όσο για τα ομογενειακά ΜΜΕ, καμία από τις τρεις εβδομαδιαίες εφημερίδες, δεν είχε την παραμικρή αναφορά για την προσπάθεια του οργανισμού.


Ακόμη και ο ΑΝΤΙ του Χρήστου, δεν γράφει λέξη για το πόσο αισιόδοξα ή γκρίζα ή μαύρα, βλέπει τα κοινοτικά πράγματα, άλλα έχει επικεντρωθεί στο "εκκλησιαστικό ρεπορτάζ" και έχει γίνει πιο "μαύρος" και από τα ράσα.


Μπορεί να μη συμφωνώ με τα περισσότερα που δημοσιοποιεί αλλά σίγουρα κάτι θα είχε να πει ουσιαστικό, αν αισθανόταν έστω λίγο αισιόδοξος. Η σιωπή του προς απάντηση μας.


Βέβαια, στις 23 Ιουλίου στην καθιερωμένη συνέντευξη, ο πρώην πρόεδρος του οργανισμού και διορισμένος πρόεδρος της ερανικής επιτροπής γιατρός Αναστάσιος Καραντώνης, παρά το διαφαινόμενο αλλά και αναμενόμενο ξεφούσκωμα της δύσκολης προσπάθειας που ανέλαβε, μας ενημέρωσε ότι το ποσόν που έχει συγκεντρωθεί πλησιάζει το εκατομμύριο.


Με το πρόσχημα πως απουσίαζε η Γεωργία δεν έδωσε στην δημοσιότητα, το ακριβές ποσόν.

Αλίμονο, αν το 2021, που ο καθένας πλέον πηγαίνει στο φεγγάρι, αρκεί ν' αντέχει να πληρώσει το κόστος του εισιτήριου, θα πρέπει να περιμένει ο ομογενής τηλεθεατής ή ακροατής να επιστρέψει η "υπεύθυνη" από τις διακοπές της, για να δοθεί στην δημοσιότητα μόνο ένας αριθμός.


Φυσικά ο γιατρός έδειξε να είναι αισιόδοξος και είπε πως στο τέλος Δεκεμβρίου, ίσως το ποσό που θα έχει συγκεντρωθεί από την ερανική προσπάθεια, θα ξεπερνά και το 1.500.000 δολάρια.


Προφανώς κάτι θα έχει κατά νου για να το λέει. Όχι βέβαια πως πιστεύει ότι θα βρεθούν ακόμη άλλα 1.250 άτομα να πληρώσουν, ένα μέρος από τα σπασμένα των Κωστάκη, Χρηστάκη, Νικονακη και Αντωνάκη.


Όμως δεν είναι καθόλου απίθανο, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μιμου, να έχει πείσει τον γιατρό από πολύ πριν, πως αν τελικά δεν μαζευτεί το 1.500.000, να κόψει μια επιταγή ώστε να συμπληρωθεί το ποσό της διαφοράς.


Ο πολυμήχανος Μιμου είναι τόσο καταφερτζής που δεν το έχει σε τίποτα μετά απ' αυτό, να πείσει και τον Θωμά να του απονέμουν το παράσημο του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού VIP και μάλιστα ταυτοχρόνως.


Μετά από τόσες συνεντεύξεις σίγουρα το δικαιούται. Εδώ ο "πάτερ της ενημέρωσης" τίμησε τον Θεοτασο, χωρίς να έχει πάρει ούτε μια συνέντευξη στη ζωή του και θα τσιγκουνευτεί στον γιατρό που έχει δώσει πάνω από δέκα συνεντεύξεις "μικρού μήκους" μέσα σε δύο μήνες;


Όλες λοιπόν οι προσωπικότητες έχουν κρυφτεί στο παρασκήνιο και τον Καραντώνη τον έχουν τοποθετήσει στην "βιτρίνα".


Όμως φαίνεται και ο ίδιος βαρέθηκε τον εαυτό του, με το να λέει τα ίδια και τα ίδια κάθε βδομάδα και έτσι είπε να "σπάσει" την βιτρίνα και να "αποδράσει" στην Ελλάδα, για ένα μήνα.


Θα σκέφτηκε. Καλύτερα να τα βάλω με την μετάλλαξη Δ, παρά να μεταλλαχτώ από γιατρός σε ντελάλη της Μπετυ, του Μιμου και των λοιπών αστέρων.


Το EMPHASIS team, του εύχεται να περάσει θαυμάσια, να επιστρέψει δε μαυρισμένος και ανανεωμένος, για να συνεχίσει το έργο που του ανατέθηκε. Η διαδρομή που υπολείπεται να διανύσει, ναι μεν είναι άλλη τόση, αλλά μεγάλη ανηφοριά.



bottom of page