top of page

Το επιτελικό κράτος στα καλύτερά του

Ο Aνεμβολίαστος από άποψη Τσιτσιπάς, για καθαρά και μόνο επικοινωνιακούς λογους του Κυρ Μητσοτάκη, στην καμπάνια κατά του κορονοϊού.
Από το «μένουμε ασφαλείς» στο «μένω ανεμβολίαστος».

ΟΣτέφανος Τσιτσιπάς δεν έκανε απλώς μια γκάφα αποκαλύπτοντας ότι δεν έχει εμβολιαστεί και θα το κάνει μόνο αν υποχρεωθεί. Την επόμενη μέρα επανήλθε με την ανοησία ότι αν προσέχεις τον εαυτό σου προσέχεις και τους γύρω σου και τη μεθεπόμενη εξηγήθηκε λέγοντας ότι θέλει να δοκιμαστούν περισσότερο τα εμβόλια που έχουν παρενέργειες και δεν ενδείκνυνται για τους ανθρώπους της ηλικίας του.


Ένας κανονικός αντιεμβολιαστής, δηλαδή. Αλλά επειδή δεν είναι Πετράκος, Πολάκης ή Τράγκας δεν αντιμετωπίζεται με την ίδια απέχθεια από την κυβέρνηση και τους επαγγελματίες υποστηρικτές της.


Ο πρωθυπουργός είχε επενδύσει επικοινωνιακά σ αυτόν, γι αυτό φωτογραφιζόταν μαζί του. Επελέγη για την καμπάνια "Μένουμε σπίτι" και το υπουργείο Υγείας τον είχε ευχαριστήσει δημόσια για τη συμμετοχή του.


Σε κάθε επιτυχία του σε αγώνα τένις οι Νεοδημοκράτες ανταγωνίζονταν μεταξύ τους ποιος θα πανηγυρίσει πιο ενθουσιωδώς.


Και βέβαια δεν σχολίαζαν ούτε όταν ξεφάντωνε στο Ντουμπάι εν μέσω lockdown εδώ, ούτε όταν πρότεινε αγορά αυτοκινήτου Tesla για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, ούτε όταν ζητούσε ένα Harrods στην Αθήνα.

Γι αυτό και μετά το αντιεμβολιαστικό ξέσπασμά του υπάρχει μεγάλη αμηχανία και προκλητική σιωπή.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου στην πρεμιέρα του στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε σχετικά και απάντησε ότι είναι ένας σπουδαίος αθλητής με αδιαμφιβήτητη προσφορά στην πατρίδα που όμως δεν έχει τις γνώσεις και τις σπουδές για να έχει τεκμηριωμένη άποψη για τον εμβολιασμό. Κάλεσε όλους να ανατρέχουν στους ειδικούς για να αποφασίσουν, ενώ τόνισε ότι όσοι αποτελούν σημείο αναφοράς για ευρύτερες κοινωνικές ομάδες, καλό θα ήταν να είναι διπλά προσεκτικοί όταν μιλούν δημόσια για τον εμβολιασμό.


Θύμισε μάλιστα ότι ο Στ. Τσιτσιπάς πήρε μέρος στην καμπάνια "Μένουμε σπίτι-μένουμε ασφαλείς" και όχι στην καμπάνια για τον εμβολιασμό προκειμένου να αποσείσει τις κυβερνητικές ευθύνες για την επιλογή του.


Ομως, ο Στ. Τσιτσιπάς ούτε σπίτι έμεινε όπως φάνηκε όταν φωτογραφήθηκε σε νυχτερινό κέντρο στο Ντουμπάι οπότε ήταν ακατάλληλος και γι αυτή την καμπάνια.


Το συμπέρασμα για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι δεν θα πρέπει να βιάζονται στους έρωτές τους με σελέμπριτι γιατί μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένοι - όπως συνέβη με τον διεθνούς φήμης τενίστα.

bottom of page